-
دوشنبه, ۳ شهریور ۱۳۹۹
-
۵۳۹
هجدهمین اجلاس روز جهانی مسجد به صورت ویدئو کنفرانس با حضور حجتالاسلام و المسلمین حاج علیاکبری برگزار شد.
احیای مساجد و ارزشهای انقلاب از برکات مکتب اباعبدالله(علیه السلام) است
بهترین مراسم روز جهانی مسجد، دیدار ائمه جماعات با رهبر انقلاب بود
شیوه مرکز رسیدگی به امور مساجد مورد تایید رهبر معظم انقلاب است
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در ادامه با اشاره به سنگینی وظیفه مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: یک مجموعه وقتی می تواند خروجی و برون داد مناسبی داشته باشد که اتحاد راهبردی، برنامه ای و اتحاد در نوع نگاه و الفت قلبی داشته باشد.
وی افزود: وقتی اینها در کنار یکدیگر در یک مجموعه وجود داشته باشد، خداوند متعال برکات بی کرانی به آن اعطا خواهد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری اظهار داشت: اولین جایی که باید نماد چنین الفت و اتحادی باشد نهادی است که با مسجد ارتباط دارد. زیرا از خانه خدا یک جامعه به توحید کلمه می رسد.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: یکی از افتخارات این مرکز عنایت و توجه ویژه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به آن است. این موضوع، یک سرمایه عظیم برای این مرکز محسوب میشود. مرکز رسیدگی به امور مساجد با داشتن چنین سرمایه ای باید به خوبی بدرخشد و مسئولیت خود را سنگین احساس کند.
وی افزود: با قدرشناسی از آن، شرط انتساب به ناحیه امامت و ولایت و این موضوع قدسی که مسجد است و سرمایهای که بزرگان ما با آن اخلاق، صفا و مجاهدت فراوان برای ما به یادگار گذاشتند، این نعمتی که هم اکنون در اختیار این مرکز قرار دارد، در عین اینکه مسئولیت سنگینی دارد، باید بدرخشد.
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد ادامه داد: خصوصیات این تجارب این است که؛ هم مبتنی بر اصول و قواعد است و هم آنچه که اکنون در دسترس است از تجربه بشری در نوع برنامهریزی بهره برده است.
وی افزود: این گنج قیمتی مورد تایید و امضاء رهبر عزیزمان قرار گرفته است و مهم این است که ایشان این شیوه را پسندیده اند.
مسجد زیربنای یک مومن تراز را میسازد
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری در ادامه مراسم با اشاره به آیه 112 سوره توبه گفت: خداوند در این آیه میفرماید: «التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاکِعُونَ السَّاجِدُونَ الْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّهِ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ». اینها مولفههای اصلی یک شخصیت مسجدی است. یعنی کارکرد مسجد، باید در نهایت به تربیت یک انسان مومن طراز بیانجامد. مسجد طراز، تحویل دهنده مومن طراز اسلامی است.
وی افزود: این آیه خصوصیات مومن طراز را رسم میکند. در این آیه به خوبی ذکر شده است. التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاکِعُونَ السَّاجِدُونَ، که همه این ها فهرست خصال مسجدی ها است. هم جهات فردی و هم جهات اجتماعی که از توبه شروع شده و به حافظون حدود الله میرسد. در واقع عرصه حدود اجتماعی مومن را معرفی کرده که زیرساختهای آن نیز فقط توسط مسجد ساخته میشود. زیرساختهای شخصیت یک مومن، سه تجلی اجتماعی دارد که شامل امر به معروف، نهی از منکر و حفظ حدود الهی میشود.