-
جمعه, ۱ شهریور ۱۳۹۸
-
۴۴۵
حجت الاسلام علیرضا سعیدی افزود: تعدادی از مساجد استان البرز به دلیل شرایط اقلیمی و نبود امکانات به صورت مناسبتی فعال هستند اما به صورت کلی 70 درصد مساجد استان امام جماعت دارند و فعال نیز هستند.
رئیس امور رسیدگی درباره علت نامگذاری روز جهانی مسجد اشاره کرد و اظهار داشت: این روز به پیشنهاد کشور ایران در اجلاس سران کشورهای اسلامی در زمانی که متاسفانه اشغالگران بیت المقدس را به آتش کشیدند برای پاسداشت مسجد در دنیا نامگذاری شد.
حجت الاسلام سعیدی با بیان اینکه همایش بزرگ روز مسجد در هفته اول شهریور ماه در البرز برگزار می شود، بیان کرد: در این همایش از فعالان و مدیران مساجد و همچنین مساجد برتر در حوزه برنامه های فرهنگی و مناسبتی تجلیل می شود.
وی افزود: از بدو اسلام مسجد محلی برای عبادتگاه، سجده و عبودیت بوده و همه فعالیت های اجتماعی تحت پوشش مسجد برقرار بود یعنی در نظام اسلامی هیچ مرکزی غیر از مسجد برای فعالیت هایمان تعریف نشده است و مهمترین موضوع در بحث فعالیت های اجتماعی خدمت رسانی است، بنابراین مسجد هم محلی برای فعالیتهای عبادی مثل نماز جماعت، اعتکاف و ... و هم محلی برای تعامل و همیاری است.
رئیس امور رسیدگی به مساجد استان تصریح کرد: مدیریت مسجد مسئول است تا بتواند ارتباط بین دو قشر ضعیف و غنی را برای ایجاد یک توازن اجتماعی در جامعه برقرار کند بنابراین با بهره گیری از خیرین و افراد غنی و تشکیل صندوق وام قرض الحسنه زمینه حل مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم فقیر را فراهم آورد.
حجت السلام سعیدی با تاکید بر اینکه تلاش داریم مسجد را به محلی برای آموزش های علمی، کاربردی و توسعه فعالیتهای اجتماعی تبدیل کنیم، گفت: متاسفانه در جامعه مسئله اشتغال از مهمترین معضلات اجتماعی جامعه شده است لذا باید با کمک ائمه جماعات به دنبال این هستیم و اخیرا تفاهم نامه ای با اداره کل فنی و حرفه ای انجام دادیم که از آنها خواهش کردیم تا بتوانیم افراد را مجهز به علوم و فنون روز کنیم و با گواهی نامه ای که از دوره ها اخذ می کنند کسب و کاری را برای خود راه اندازی و موضوع اشتغالشان را برطرف کنند.
وی در ادامه یادآور شد: 1009 پایگاهِ البرز علاوه بر مسجد می توانند مرکزی برای ایجاد شغل، معادلات و کارهای اجتماعیِ که نیاز به تعامل دو سویه دارد و مسجد می تواند آموزش و پرورش را در سطح محل به عهده بگیرد و محور فعالیت های تربیتی و تعلیمی باشد و با آموزش و پرورش رایزنی هایی در این حوزه صورت گرفته است تا این اتفاق رقم بخورد.
این مسئول با اشاره به اینکه یکی از راهبردهای اصلی مسجد جوانسازی است، افزود: من معتقدم اگر جوان ببیند که می تواند یک فعالیت اجتماعی در مسجد داشته باشد و استعدادش در این مسجد شکوفا شود و در این مسجد موجبات اشتغال، ازدواج، تفریح و سرگرمی اش فراهم شود خوب دنبال چه چیزی بهتر از این می گردد. طبیعتا اگر این اتفاق بیفتد جوانسازی می تواند در مسجد شکل بگیرد.
حجت الاسلام سعیدی عنوان کرد: قدیمی ترین مسجد کرج، مسجد اعظم واقع در ده کرج است که جزو آثار باستانی می باشد و در روستاها مسجد جامع ارنگه قدمت 7 هزار ساله دارد.
وی خطاب به مسئولین استان گفت: از مسئولین خواهشم می کنم کمک کنند تا فعالیت های اجتماعی با محوریت مسجد در البرز برگزار شود و آن خدمات را در مسجد ارایه دهند تا مردم نیازهایشان در مسجد برطرف شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تصریح کرد: مسئولان در بودجه ها، در امکانات به مسجد عنایت داشته باشند، متاسفانه و به ویژه این دولت توفیق خاصی در این حوزه نداشت. مسئولان محور فعالیت هایشان را در مسجد قرار دهند و امور را مسجد محور کنند.
وی در پایان خطاب به مردم خاطرنشان کرد: مردم به ویژه جوانها بدانند مسجد بستر فعالیت های اجتماعی را فراهم کرده است، متاسفانه امروز دشمن به دنبال این هست که ما را در زمین شبکه اجتماعی خودش بازی دهد در حالی که اسلام 1400 سال پیش شبکه اجتماعی به نام مسجد ایجاد کرده که تمام فعالیت ها و استعدادهایمان در این محل ظهور و بروز پیدا می کند.