به گزارش روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان البرز، همایش مدیریت مصرف در صنعت آب و برق با حضور ائمه محترم جماعات به همراه حضور نماینده محترم ولی فقیه در استان البرز برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین حاج آقای کریمی دبیر کل جامعه روحانیت استان البرز ضمن خیرمقدم به ائمه جماعات این استان اظهار داشت: از طریق تشکل جامعه روحانیت و شورای امور مساجد می توان موضوع مدیریت مصرف بهینه آب و برق را به اطلاع مردم و جامعه رساند .
وی در ادامه افزود: مردم سبک زندگی دینی ما را الگویی برای خود قرار می دهند و توقع آنها این است که ما در رفتار و گفتار هم در جامعه و هم در خانواده یکسان عمل کنیم.
وی اخلاق نیک و حسن خلق را یکی از مسائل مهم جامعه امروز مطرح کرد و گفت: حسن خلق سیره و روش اسلام و رهبران دینی ما تا کنون بوده و ما وظیفه خطیری در قبال مردم داریم و می بایستی از طریق تریبون ائمه جماعات استان مسئله مدیریت مصرف را باید به صورت صحیح به سمع و نظر شهروندان عزیز رساند .
وی رعایت الگوی مصرف را با سخنی از امام خمینی(ره) که فرموده بودند: زیاده روی در مصرف آب و برق ضمان می آورد مطرح و افزود: مصرف در جامعه ما اسلامی و عقلایی نیست و این موضوع در قرآن گناه کبیره شناخته شده است. ما باید از زندگی امامان درس بگیریم و بتوانیم این فرهنگ مصرف صحیح را در جامعه نهادینه کنیم، امامان مساجد برای مردم باید الگوی مناسب باشند و در آخر از خداوند می خواهیم توفیق انجام وظایف دینی را به ما عنایت بفرماید.
بهنام بیات مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز نیز در این همایش با اشاره به رعایت الگوی مصرف از سوی مردم شریف استان گفت: 80 درصد مشترکین برق استان البرز خانگی هستند و نیم درصد مشترکین برق استان صاحبان صنایع هستند که بیش از 30 درصد برق استان را مصرف می کنند.
بهنام بیات افزود: بین ساعات( 12الی 16) و (19 الی 23 ) بالاترین پیک مصرف است و ما از مردم انتظار داریم از نیمه خرداد تا آخر تابستان صرف جویی بیشتری در مصرف برق داشته باشند.
وی در ادامه افزود: مدل فرهنگی و اجتماعی بسته به شرایط بایدتغییر کند ، استفاده از تجهیزات پرمصرف مثل اتو، ماشین لباسشویی، در ساعات پیک مطرح شده را باید به ساعات نیمه شب انتقال دهیم ، سیستم سرمایشی خود را روی دمای 25 درجه قرار داده و با استفاده از لامپ های LED مصرف خود را مدیریت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید مدل ذهنی را با مدل ذهنی مردم یکسان کرد گفت: مدیریت مصرف باید به صورت رفتار روزمره مردم درآید تا بتوانیم برنامههای مدیریتی را اجرا کنیم. در این باره ۲۰ اکیپ دونفره روزانه به مشترکان تجاری مراجعه کردند و مدیریت مصرف را به صورت رودررو و چهره به چهره آموزش دادند. یک اکیپ هم به همراه نمایندگانی از استانداری به دستگاههای اداری استان مراجعه و به صورت هفتگی گزارش دستگاههای کممصرف و پرمصرف به استانداری داده شد تا در صورت لزوم نسبت به صدور اخطار یا تشویق برای آنها اقدام شود.
در ادامه همایش داود نجفیان مدیرعامل آب منطقه ای البرز نیز در خصوص نحوه تامین آب استان توضیحات مختصری ارائه و گفت ما جهت صرفه جویی در مصرف آب توسط مشترکین از شما مبلغین محترم درخواست داریم با بیان و ذکر مباحث دینی مخاطبین را در خصوص صرفه جویی در مصرف آب تشویق نمائید.
لیبرال، تفکر غرب را تنها راه اداره جامعه میداند / بیانیه «گام دوم» عصاره تجربیات چهلساله رهبر معظم انقلاب است
آیت الله حسینی همدانی نماینده محترم ولی فقیه استان در ادامه گفت: آب جزو انفال بوده و مالک آن خداست و بر روی آن نمی توان قیمت گذاشت، می بایست همگان در خصوص صرفه جویی در آن همت گمارند. چرخه تصفیه آب و همچنین آب رسانی به مردم کار طاقت فرسا و پرهزینه ای است و همچنین تولید برق و فرآیند آن نیز کاری سخت می باشد، لذا لازم است شما وعاظ و ائمه جماعات در مساجد و منابر خود نسبت به تبلیغ صرفه جویی در مصرف و جلوگیری از هدر رفت آب، برق و گاز اقدام نمائید. بنده نیز به کرات این مطلب را از تریبون نماز جمعه به مردم شریف و فهیم استان تذکر داده و می دهم.
در این جلسه آیتالله حسینی همدانی بابیان اینکه بیانیه «گام دوم» عصاره تجربیات چهلساله رهبر معظم انقلاب است، تأکید کرد: بیانه «گام دوم» مخاطب خاص و عام دارد که عموم مردم باید بهقدر توانایی، موقعیت و امکانات خود این بیانیه را عملیاتی کنند.
وی با تأکید بر اینکه مسئولان کشور تنها مخاطبان بیانیه «گام دوم» رهبر معظم انقلاب نیستند، تصریح کرد: اگرچه قسمت اعظم این بیانیه خطاب به مسئولان کشور است اما بعضی از بندهای آن مخاطب خاص دارد.
امامجمعه کرج بابیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرازهای خاصی از بیانیه «گام دوم» را به روحانیت اختصاص دادند، اذعان داشت: بیانیه «گام دوم» کار و وظیفه اصلی روحانیت در چهل سال دوم انقلاب را مشخص میکند.
آیتالله حسینی همدانی «معنویت و اخلاق» از توصیههای هفتگانه رهبر معظم انقلاب را متوجه روحانیت دانست و تصریح کرد: ترویج اخلاق و معنویت در جامعه وظیفه غیر روحانیت نیست و فقط روحانیت است که میتواند آن را تبیین و تشریح کند چراکه علما و روحانیت میتوانند در جهت فرهنگسازی، تولید فکر و اندیشه و رفتار اجتماعی اقدام داشته باشند.
وی در ادامه در توصیههای خطاب به روحانیون خاطرنشان ساخت: «باید افراد را تربیت کنیم»، «ارزشهای اخلاقی و معنوی را گسترش دهیم»، «روشها را یاد بگیریم و در آن مسیر قدم برداریم»، «روح معنویت را باید در جامعه بدمیم»، «باید انسانهای ترازِ مسلمانِ مؤمنِ معتقدِ انقلابی کسانی باشند که دارای فضائل و کرامتهای اخلاقی هستند».
نماینده ولیفقیه در استان البرز افزود: امروز وظیفه ما تربیت نسلی است که میخواهند اداره جامعه را به عهده بگیرند.
وی بابیان اینکه عدهای امروز لیبرالی فکر میکنند و قسمتهایی از بدنه اجرایی کشور را در اختیاردارند، گفت: تفکر لیبرال تلاش میکنند تا القا کند غیر از مسیر غرب راه درست دیگری برای اداره جامعه وجود ندارد و اساساً باارزشهای انقلابی و اسلامی کاری ندارند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز در بخش دیگری از بیانات خود با تأکید بر اینکه استفاده بیشازاندازه از آب اسراف و حرام است، تصریح کرد: باید مانع چاههای غیرمجاز شد و روشهای غرق آبی کشاورزی نیز جایگزین شود.
آیتالله بابیان اینکه وظیفه ما این است که در خصوص استفاده از منابع طبیعی به مخاطبین تذکر دهیم، اذعان داشت: در کشوری که از همه جهت در حال تحریم است باید با منابع قاعده و شرایط خاصی مصرف کرد.
در انتهای جلسه مهندس رضائی فر در خصوص چگونگی تامین آب شرب مشترکین شهری استان البرز توضیحات مختصری ارائه و از مدعوین در خواست کرد، از مخاطبین خود بخواهند نسبت به رعایت الگوهای مصرف و همچنین صرفه جویی در مصرف آب اقدام نمایند.